4.9 uit 8 Google Reviews

Website formulieren automatisch laten opvolgen

Marketing automatisering

Gerichte sales en marketing processen

Voor een technologiebedrijf in de medische sector hebben wij de website formulieren gekoppeld met Zoho CRM en door middel van Zoho Marketing Automation de customer journey geautomatiseerd.

crm 64
Zoho CRM
bookings 64
Zoho Bookings
marketingautomation 64
Zoho Marketing Automation
flow 64
Zoho Flow
dashboards

De opdracht

De organisatie had de behoefte om alle website formulieren zoals demo aanvragen, prijs aanvragen of het downloaden van publicaties te automatiseren. Het huidige proces was gebaseerd op het handmatig opvolgen van elke lead aanvraag op de website. De aanvragen werden in de mail ontvangen en daarna handmatig verdeeld tussen de salesmanagers per regio. Hierdoor was er geen inzicht in de opvolging en conversie, en werd de opvolging per e-mail handmatig uitgevoerd.

Oplossing

Wij hebben Zoho CRM ingericht zodat de inkomende record via de website eerst wordt gescand om te controleren of het gaat om een bestaande lead of contactpersoon, of dat er een nieuwe lead aangemaakt moet worden. Op basis van het ingevulde land wordt deze toegekend aan de juiste salesmanager die vervolgens een melding ontvangt. Daarnaast wordt de lead naar Zoho Marketing Automation gestuurd voor de uitvoering van de geautomatiseerde customer journey. Op basis van de interactie in deze journey wordt er een lead score toegekend en een automatische e-mail verstuurd. Alle leads worden ook automatisch in de nieuwsbrief lead lijst gezet.

Het resultaat

Elke salesmanager, sales directeur of marketingdirecteur heeft volledig inzicht in alle website leads per product, regio en aanmaaktijd via verschillende dashboards en rapportages. Ze kunnen ook per lead of contactpersoon de contactpunten historie terugvinden. Hierdoor worden de eerste stappen van de lead opvolging geautomatiseerd en kan het sales team gericht en effectief werken.

Zoho apps

Waarmee bouwden wij deze klantcase

Voor deze case hebben wij gebruik gemaakt van verschillende Zoho apps zoals Zoho CRM, Zoho Marketing Automation, Zoho Flow en Zoho Bookings.
Bekijk alle Zoho apps
crm 64
Zoho CRM
bookings 64
Zoho Bookings
marketingautomation 64
Zoho Marketing Automation
flow 64
Zoho Flow

Gerelateerde klantcases

Deze klantcases kunnen jouw verder inzicht geven in de verschillende mogelijkheden van Zoho en Prosolic.

Bekijk alles
kelly sikkema cg60 wxjvc4 unsplash

Lease berekening maken

Leaseproces

istock 1347264285

Automatisch offertes genereren

Offertegenerator

fotor 2023 5 5 16 3 4

Geïntegreerde app

Urenregistratie

De mogelijkheden voor jouw bedrijf bespreken?

Annee helpt je graag verder

Dat kan altijd! Vraag een adviesgesprek aan, laat weten waar jij tegenaan loopt en wij zorgen voor een advies op maat!

Adviesgesprek aanvragen
annee eigenaar business consultant prosolic