4.9 uit 8 Google Reviews

News

Zoho CRM vs Zoho Bigin

Onlangs heeft Zoho een nieuwe bedrijfsapplicatie aan haar assortiment toegevoegd: Zoho Bigin. De applicatie heeft wel wat weg van het geavanceerde en uitgebreide klantenrelatie beheersysteem Zoho CRM, maar er zijn wezenlijke verschillen. Wat is Zoho Bigin? Wat is Zoho CRM? En hoe weet jij als bedrijf welke applicatie je het beste kan gebruiken? Na het lezen van deze blog weet je de antwoorden op deze vragen.

annee eigenaar business consultant prosolic

Geschreven door: Annee

| Leestijd: 3 min.

kelly sikkema cg60 wxjvc4 unsplash
bigin transacties 1080x455 1

Wat is Zoho Bigin?

Zoho noemt Bigin ‘sales pipeline management software’. Simpel gezegd is het software waarmee bedrijven hun verkoopproces kunnen beheren. Met Zoho Bigin hebben bedrijven een minimalistisch vormgegeven CRM-pakket waarin ze hun contacten en transacties eenvoudig kunnen beheren. Om dat voor elkaar te krijgen kunnen in Zoho Bigin contactpersonen, bedrijven, producten, transacties en activiteiten aangemaakt worden.

Een bedrijf kan bijvoorbeeld een nieuwe lead aanmaken als contact. In de transactie-module kan een transactie gemaakt worden voor deze lead. Aan de transactie kunnen producten toegevoegd worden en kan een status toegekend worden. In een overzicht kan het bedrijf precies zien in welke fase elke transactie zich bevindt. Als de lead een klant wordt, kan het bedrijf eenvoudig een bedrijf aanmaken en de contactpersoon hieraan koppelen. In de Activiteiten-module kunnen taken en gebeurtenissen beheerd worden zodat geen enkele afspraak vergeten wordt.

Zoho Bigin is een compacte applicatie voor bedrijven die geen behoefte hebben naar een uitgebreid CRM- en voorraadbeheersysteem, maar wel graag een systeem willen hebben waarin zij hun contactpersonen en lopende aanbiedingen (offertes) kunnen beheren.

zoho crm demo account 1080x507 1

Wat is Zoho CRM?

Zoho CRM is een geavanceerd en uitgebreid CRM-systeem dat volledig aan de wensen van bedrijven aangepast kan worden. Daarnaast kan Zoho CRM goed gekoppeld worden met verschillende andere (Zoho of externe) systemen. Met Zoho CRM is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit één systeem leads te beheren, offertes te verzenden, voorraad te beheren en klanten te factureren. Zoho CRM bestaat uit vele verschillende modules, en bedrijven kunnen eenvoudig modules toevoegen of verwijderen. Ook de velden in de modules kunnen volledig naar de wensen van een bedrijf aangepast worden.

Zoho CRM vs Zoho Bigin

Waar Zoho CRM een uitgebreid en geavanceerd CRM-systeem is met onbeperkte mogelijkheden, is Zoho Bigin een compact en eenvoudige contactbeheer-applicatie met beperkte mogelijkheden. Zoho CRM kan volledig aangepast worden aan de wensen van het bedrijf: modules en velden kunnen toegevoegd, verwijderd of aangepast worden en veel (Zoho of externe) systemen kunnen gekoppeld worden. Zoho Bigin kan beperkt aangepast worden aan de wensen van het bedrijf, er zit bijvoorbeeld een limiet aan het aantal velden dat toegevoegd kan worden. En het is niet mogelijk om modules toe te voegen. Daarnaast zijn de integratie-mogelijkheden (nog) niet zo uitgebreid als bij Zoho CRM. Waar je bijvoorbeeld met een Zoho-Finance koppeling rechtstreeks vanuit Zoho CRM kunt factureren, is dit bij Zoho Bigin niet mogelijk.

Het beste systeem

In onze optiek bestaat er niet zoiets als het ‘beste’ systeem, maar alleen het ‘best passende’ systeem. Het best passende systeem hangt dan ook af van de vereisten en wensen van de gebruikers. Heb jij een kleinschalig bedrijf en zoek je een handig systeem om jouw contactpersonen en klanten in te beheren? Dan is Zoho Bigin een goede keuze. Denk je niet dat je (in de nabije toekomst) voldoende hebt aan een kleinschalig contactbeheer-systeem? En wil je veel vrijheid hebben in de modificatie van jouw CRM-systeem? Dan is Zoho CRM de best passende keuze.

Wij helpen je graag met de selectie van de Zoho-applicaties die het beste passen bij jouw behoeften. Neem dan ook gerust contact met ons op.

De mogelijkheden voor jouw bedrijf bespreken?

Annee helpt je graag verder

Dat kan altijd! Vraag een adviesgesprek aan, laat weten waar jij tegenaan loopt en wij zorgen voor een advies op maat!

Adviesgesprek aanvragen
annee eigenaar business consultant prosolic